Video's

Een lang lontje: 12 januari a.s. door Martin Beld
Video

Een lang lontje: 12 januari a.s. door Martin Beld

Stress en humor, een gekke combinatie? Niet als je het ontwikkelspecialist Martin Beld vraagt! In zijn voorstelling ‘Een lang lontje’ deelt deze ontwikkelspecialist en entertainer praktische tips om je stress de baas te blijven. Een avond vol herkenbare situaties, humor en muziek. Donderdag 12 januari 2023 om 20.00 uur bij Kulturhus Borne. Online tickets via deze link!

New Sound Jazz Machine - Jingle all the Way
Video

New Sound Jazz Machine - Jingle all the Way

New Sound Jazz Machine is in 2015 opgericht door een groep vrienden die elkaar tegenkwamen in de jazz-scene in Enschede. Naast amateur jazz liefhebbers wordt de band gedragen door beroepsmusici die in de jazz scene bekend staan als ‘de beste van de besten’. Zondag 11 december 2022 in het Kulturhus Borne.

Aftermovie Bok Rock & Stok
Video

Aftermovie Bok Rock & Stok

Bij het monster-evenement Slag om Borne, hoort ook de prijsuitreiking! Deze vond plaats op zaterdag 24 september met de titel ‘’Rock, Bok & Stok’’. De rock was afkomstig van Muziekcafé Borne met de band Backroad. De bok refereerde aan de release van het bokbier van Karelsk. De stok duidt op de wisselknuppel die wordt uitgereikt aan het winnende team.
Aftermovie is gemaakt door Xavier de Vries.

Bökkers trapt m an in Kulturhus Borne
Video

Bökkers trapt 'm an in Kulturhus Borne

“Thuus he’j ook niks te lachen!”, maar in’t Kulturhus wa! Donderdag 17 maart a.s. trapt Bökkers z’n theatertour an in Boorn! Hendrik Jan Bökkers put in deze theatershow uit zijn gehele oeuvre doorspekt met prachtige verhalen en anekdotes, waaruit de liefde voor de streek, het Nedersaksisch en de geneugten des levens blijken. Bökkers is, ondersteund door een bont gezelschap bevriende topmuzikanten. Nedersaksen verenigt u!

Silke Veld & band - 4 maart jl in concert
Video

Silke Veld & band - 4 maart jl in concert

Silke Veld is een 22-jarige, Nederlandstalige singer-songwriter, uit Twente. Haar liefde voor muziek begon nadat Silke als 9-jarig meisje had besloten dat ze profvoetballer wilde worden. Dit bleek niet haar sterkste kant, en na vele botbreuken pakte haar moeder haar voetbal af. Hierdoor moest Silke op zoek naar een nieuwe hobby en begon ze met zingen, later gevolgd door songwriting. Silkes muziek heeft een poetische, melancholische sfeer, en gaat over alle normale en minder normale dingen in haar leven waar ze iets bij voelt; over de wereld, liefde, verlangens, haar kijk op de mens, en hun kijk op haar. Dit alles brengt ze samen met haar band tot leven.

Op 4 maart 2022 speelde Silke samen met haar band in onze theaterzaal de sterren van de hemel.

Workshop Podcast - 5 november
Video

Workshop Podcast - 5 november

In deze workshop leer je in 2,5 uur tijd van begin (een leuk idee) tot eind (de opgenomen podcast uitzenden) hoe je een podcast kunt maken. Workshopdocent is Bart Eshuis. Naast zijn baan als docent op een middelbare school is Bart ”audiofiel”; gek op alles wat met geluid te maken heeft, hij is dan ook DJ.
Zaterdag 5 november, van 9.30-12.00 uur, voor slechts €25,00.

Workshoptickets via: https://bestellen.kulturhusborne.nl/bestel/354

 

Drumsolo Erik Poorterman - docent Muziekschool Borne
Video

Drumsolo Erik Poorterman - docent Muziekschool Borne

De docenten bij onze Muziekschool Borne zijn multigetalenteerde knasterds. Drumdocent Erik Poorterman speelt bijvoorbeeld ook in diverse bands. Geniet hier van zijn toffe drumsolo bij het jazzliedje “Autumn Leaves”, opgenomen tijdens een Live Stream Concert van Taste of Jazz in Deventer, 19 april jl. Wil je een keer een proefles drums van Erik? Stuur dan een email naar: cursus@kulturhusborne.nl

Big Band 89 live - Nice work if you can get it
Video

Big Band '89 live - Nice work if you can get it

Big Band ’89 live in concert in de theaterzaal van Kulturhus Borne. Deze Twentse (Bornse) bigband speelt fantastische swingende jazz op concerten en feesten. De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’30 tot ’60 van de vorige eeuw. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde big-bands tot bloei kwamen. Zangeres Loes Ossevoort maakt de show compleet. “Nice Work If You Can Get It” is een song die George Gershwin componeerde voor de film ”A Damsel in Distress” met Fred Astaire, 1937.

Drummen in de keuken!
Video

Drummen in de keuken!

Marco Onstenk is drumdocent bij Muziekschool Borne. En wat heeft hij een te gekke drumworkshop gemaakt! Eigenlijk voor kids uit groep 3 t/m 8, maar ja, andere leeftijden kijken er ook graag naar.